Жилото | Правим смяна на щрангове – какво трябва да знаем
50974
single,single-post,postid-50974,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Смяна на щрангове

Правим смяна на щрангове – какво трябва да знаем

При смяната на щрангове и тръби има два варианта – това са метални или пластмасовии тръби.
От тези два варианта се използват основно пластмасовите тръби. Те са дълготрайни, леки и изглеждат добре. Освен това смяната е по-лесна и е по-чисто.

Несъмнено, ако имате възможност и средства, поверете монтажа на тръбите за водоснабдяване на професионалисти от фирма за смяна на щрангове. Специалистите имат знания и умения да се справят с поверената им работа качествено и за кратък период от време.

От правилно монтираните тръби и щрангове за водоснабдяването зависи функционирането на цялата система в бъдеще.

При самостоятелната смяна на щрангове и тръби се удължава срока за работа, ако разбира се, не сте с добра сръчност. На всички е известно колко по-добре е ремонта да свършва по-бързо, особено когато се касае за която и да е от системите – отоплителна, канализационна или за водоснабдяване.

Монтирането на тръбите изисква използването на различни инструменти, които също струват пари. Без набор от необходимите за работа инструменти съобразно вида на използваните материали е трудно да се работи, а и качеството остава под съмнение.

Преди да започне смяна на щранговете, е необходимо да се направят някои подготвителни работи. Демонтират се старите тръби, определят се необходимите материали – тръби, преходи, муфи, фитинги, като предварително е взето решение от какъв вид материал ще бъдат.

Ако смяната на щранга ще става от вентила, то за ремонта не ви е нужно разрешение от домоуправителя.

В случай, че вентила е изгубил своите експлоатационни качества, налага се неговата смяна и тогава трябва да се изключи главния щранг. За тази цел се подава писмено заявление до домоуправителя. След разглеждане на заявлението се определя времето за смяната, за което се информират всички, ползващи този щранг за периода през който ще бъде спряна водата.

Необходимо е да информирате съседите, живеещи над и под вас за смяната на тръбите, защото може да се наложи да се прави връзка със старите тръби в закрита част. Тогава се налага добре да се открият тръбите за здрава връзка, която да не създава проблеми в бъдеще.

Основното, което трябва да се знае е, че смяната на тръбите трябва да се направи качествено, а това зависи от самите вас.

No Comments

Post a Comment