Жилото | За балансиране на чревната микрофлора – пробиотици
51166
single,single-post,postid-51166,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

За балансиране на чревната микрофлора – пробиотици

Пробиотиците се ползват при приемане на антибиотиците за запазване нормалното състояние на чревната микрофлора. Те могат да се приемат при всеки проблем на стомашно-чревния тракт, при различни вирусни инфекции, алергии, дисбактериоза.

Широкото им приложение се обяснява с факта, че пробиотиците съдържат живи полезни бактерии, които при попадане в червата потискат развитието на патогенните бактерии и съдействат за развитие на полезната микрофлора. Често и тези полезни бактерии се затрудняват в развитието си, което налага съчетаването на пробитик с пребиотик. Пребиотикът създава необходимите условия за развитие и размножаване на доставените полезни микроорганизми.

Естествени пробиотици се съдържат в млечните продукти и киселото зеле. Те не могат да задоволят нуждата от полезни микроорганизми при ползване на антибиотици, при алергии, както и при всички други нарушения в здравето, защото голяма част от тях загиват в стомашния сок преди още да са достигнали червата.

Тези полезни хранителни добавки, носители на живи микроорганизми, се приемат от всички възрастови групи. Това позволява да се ползват много успешно при алергични реакции. За добрите резултати е много важно да се ползва био препарат с правилна комбинация от компоненти, които осигуряват нормална работа на стомашно-чревния тракт. Добри са резултатите при лечение на сезонни алергии и сенна хрема. С определената точна доза може да се избегне използването на противоалергични медикаменти, които имат странични действия.

За сега не са наблюдавани странични действия при употреба на пробиотици и няма такава информация. Те поддържат нормалния био баланс в човешкия организъм, а това осигурява здравето на човек. При нормална работа на стомашно-чревния баланс се изгражда и добър имунитет. Те не могат да се ползват за лечение, а само като хранителна добавка за ускоряване на оздравителния процес. Тяхното ползване премахва влиянието на многото медикаменти върху нормалната работа на стомашно-чревния тракт като потискат развитието на патогенните бактерии.

За повече информация за ползването на пробиотиците и резултата от тяхното действие може да разгледате различните сайтове на тема здраве. В каталозите на онлайн магазини, предлагащи продукти за био баланс има пълна информация на различните био продукти, за техния състав и действие.

No Comments

Post a Comment