Жилото | Три места, които си заслужава да посетите в Лаос
51219
single,single-post,postid-51219,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
laos

Три места, които си заслужава да посетите в Лаос

Лаос една от най-красивите страни в Югоизточна Азия, но също така и една от най-слабо посещаваните. Това е голяма грешка, тъй като Лаос има какво да предложи на туристите, не по-малко от другите големи страни, като например Тайланд или Виетнам.

Не пренебрегвайте рекламата на екскурзия Лаос и сами ще се убедите в правотата си.

Страната е малка и без излаз на море, така че няма брегова линия, но е известна със своите красиви варовикови планини, които предлагат невероятни възможности за преходи и опознаване на причудливи карстови образувания и пещери.

Както с планините, Лаос е известен със своите гори и водопади. Можете да опитате вкусната местна храна, която има тайландско и индийско влияние. Ако търсите истинско приключение в Югоизточна Азия, Лаос го предлага до голяма степен.

  1. Виентян

Виентян е очарователната столица на Лаос и въпреки че това е технически столица, тя е по-скоро като малък град, а не нещо друго.

Виентян Бил е бивш френски търговски пункт по време на колониалния период и в резултат на това има възхитителен стар френски квартал, който можете да разгледате.

Докато се разхождате, ще откриете и множество вдъхновени от Франция архитектури като лаоската версия на известната Триумфална арка в Париж известен като Патуксаи.

Има и други атракции, които си заслужава да се посетят, като местните пазари и храмове като Wat Si Saket, който е най-старият по рода си във Виентян.

  1. Луанг Прабанг

Ако търсите спокойното сърце на Лаос, тогава вероятно ще пожелаете да пътувате до Луанг Прабанг. Това е град, разположен на големите реки Меконг и Хан.

Градът е известен и с красивите си малки европейски кафенета, разположени по живописните речни брегове.

Ще откриете и великолепни храмове из целия град, а ако обичате трекинг, можете да отидете до водопада Куанг Си, където ще откриете невероятни лазурни места с дълбоки вирове, които са идеални за къпане.

  1. Природен резерват Бокео

Природният резерват Бокео се намира извън град Хуай Ксай и е добре известен природен резерват, прочут с консервационните си дейности за защита на гибоните, които бяха преоткрити през 1997 г., след като се смяташе, че са изчезнали.

Паркът позволява да отседнете в дървесни къщи, които ви дават поглед от птичи поглед към покрива на гората и можете да участвате в забавни дейности в джунглата, ще видите слонове, мечки, тигри и биволи в парка, а запалените наблюдатели на птици могат да видят стотици видове птици.

No Comments

Post a Comment