Жилото | Там горе в планината
51056
single,single-post,postid-51056,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Там горе в планината

Родена съм в равна Тракия – красива и плодородна, но най-добре ме зарежда почивката на планина. Планината е спокойствие. Единствено тук сред природата може човек да открие така желаната тишина.

Дървета, поляни, върхове – колко много ни дават те! Красивите хижи, приятните и уютни хотели, осигуряват всички удобства за добре прекарана почивка.

Нашите планини са прекрасни, но човек винаги има предпочитание. Рила планина е тази, която ме прави сигурна в себе си.

Рилските езера ни наблюдават на всяко ниво, а Рилски манастир ни пази. Гледката, която се вижда от височината на всяко езеро, е неповторима.

Зимната красота е уникална. Навсякъде снегът е сътворил неописуеми пейзажи.

За любителите на ски има писти, които могат да се ползват както от професионалисти, така и от любители. Разбира се, зимната почивка няма как да бъде без ски или шейна. Весело е сред снега, макар че студът зачервява бузите.

След добрата разходка е добре да се сгреете в красивия хотел Ален Мак, разположен в прекрасна долина.

Там, сред природата, се изпълваш с положителна енергия, забравяш тягостните житейски проблеми. Спокойствието в планината е неповторимо. Изчезва лошото настроение и започват положителните емоции.

Разходката в планината, чистият въздух подобряват общото състояние на организма. Както се казва в този случай, дишаш с целите дробове. Свежият въздух подобрява и съня.

В планината се сливаш с природата и се чувстваш свободен. Далече остава еднообразното ежедневие, всекидневните проблеми.

За любителите на силните усещания предизвикателство са високите върхове. Връх Мальовица е една от приказните магии на величествената Рила. Маршрутите към върха са различни и веки може да избере своя според трудностите. Общото е, че всеки от тях е разнообразен и изключително красив.

Хората са различни и за това всеки по своему открива красотите на планината. Мъничкото цвете или вековното дърво предизвикват еднакви приятни чувства.

Изгревът на Слънцето радва погледа, а красотата на залеза не може да се опише – просто трябва да се наблюдава.

Там, горе в планината, самата природа работи за вашето самочувствие, прави го това от първата минута на вашето пребиваване на избраното място.

Почивка в планината – това е впечатляващ ландшафт, неповторими върхове и скали, поляни, обсипани с ярки цветове. Това е удивителен и вдъхновяващ пейзаж.

No Comments

Post a Comment