Жилото | Професионален домоуправител – колко е лесно
51028
single,single-post,postid-51028,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Професионален домоуправител – колко е лесно

Управлението в многоетажните сгради е сложен процес, който изисква знания в различни области, както и познаване на законите за собствеността. Особено това се отнася за законодателните актове в сферата на комунално-битовите дейности.

Живота на хората в многоетажните жилищни сгради се различава много от този в частните къщи. Преди всичко това е свързано с многобройните проблеми, които трябва да се решават от всички собственици, или с болшинство.

За да се обслужва ефективно жилищната сграда като за начало трябва да се реши как ще се управлява този процес.

За щастие на пазара се появиха фирми, които предлагат професионален домоуправител. Това е най-доброто, което може да реши проблема на хората от жилищната сграда.

Собствениците на общо събрание трябва да вземат решение за ползване услугата професионален домоуправител, да изберат съответната фирма.

Срещу определена такса от всеки собственик се получава качествено управление в многоетажната сграда. Така отговорността се поема от един човек, защото както знаем, когато отговорността се носи от всички, това означава от никой.

Пълната отговорност за всички мероприятия се поема от представителя на фирмата. Ремонт и поддръжка на общата собственост, плащане на обши такси за ток, стълбище, асансьор, както и водене на домова книга, отчет за приходите и разходите, всичко това с лекота се изпълнява от добре подготвения професионален домоуправител.

Този компетентен човек чрез фирмата поема отговорността за снегопочистване, решаване на възникнали проблеми.

Всички взаимоотношения между фирмата и собствениците на апартаменти се решават с подписване на договор, в който са посочени всички права и задължения на двете страни.

Собствениците, избрали този начин за решаване на общите проблеми, са перспективно мислещи, защото само пряко отговорен човек, който получава заплата, може да е заинтересован да бъдат навреме извършени всички необходими ремонти и технически прегледи на различните съоръжения и системи.

Професионалният домоуправител организира общото събрание на собствениците за решаване на различни възникнали проблеми. Текущите задължения са вписани в договора.

Когато ползвате професионален домоуправител, вие решавате наистина своите проблеми в точния момент и по правилния начин.

Това е най-успешния и перспективен начин за управление, ползване и поддържане на общата собственост в многоетажните сгради, независимо дали са жилищни или административни.

No Comments

Post a Comment