Жилото | Предимства на естествен паркет
51223
single,single-post,postid-51223,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Предимства на естествен паркет

Естественият паркет е подово покритие от дървен материал, който е много добре обработен, с идеален вид. Така поставен в помещението, той предава красота и уют. Естественият му произход го прави предпочитан за оформяне на различните стилове интериор. На пазара се предлага в различни видове. Най-рапространен е този на парчета, който има много предимства.

Той е много издръжлив и има дълъг срок на експлоатация. Цветовата гама, в която се предлага е голяма, съчетана с различни рисунки. Екологично чист е, не съдържа химически вещества, не задържа прах, не се плъзга. Отличава се с добра звуко- и топлоизолация.

За производството на естествен паркет се използва ясен, дъб, клен, както и екзотични видове. Направата му е отговорна дейност, с която могат да се справят само добрите производители. Дървесината, преди да се ползва за изработване на естествен паркет, трябва да е преминала няколко етапа на сушене. Няколко месеца тя се суши по естествен път, а свеждането на влагата до 8 % се извършва в специални сушилни камери. Ако се предложи такъв, получен от недоизсушена дървесина, то той много бързо ще изгуби външния си вид и това ще доведе до много разходи за подмяната му.

Важен критерий при сортирането му е посоката на рязане. Най-качествено изделие се получава при радиално рязане. По-високата му цена се дължи на ниския добив на радиални дъски. При тангенциално рязане се абсорбира малко повече влага, но се поддържа добро качество. При това рязане се използва по-голяма част от дървесината и това го прави достъпен като цена.

Начинът на поставяне на естествения паркет зависи от това върху каква основа ще се монтира – на дървени трупи или върху бетонна плоча. За да нямате проблеми след време е препоръчително да ползвате професионалист за поставянето му. Добре е да се консултирате по този въпрос още при закупуването му. Професионалистът ще прецени и кога да се пристъпи към неговото постепенно полиране, защото тази манипулация зависи от вида на използваното лепило.

Предимствата на естествения паркет са много и това го прави предпочитан. Ако сте решили да се възползвате от това красиво подово покритие, може да разгледате онлайн предложенията. В сайтовете ще откриете информация за раличните видове подови покрития от естествено дърво. Има и предложения на такива в комбинация със синтетични покрития.

No Comments

Post a Comment