Жилото | Подредете своят двор
51158
single,single-post,postid-51158,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
градина

Подредете своят двор

Ако сте от хората, които разполагате имот и къща, но все нещо не им харесва в дворното място, то трябва да знаете, че можете да подредите своят двор по начин, който да грабне окото на всеки. За целта е важно да спазите едно основно правило и то е, че насажденията в двора не бива да прикриват гледката към къщата. Зеленината в двора трябва да бъде рамка на къщата. За тази цел можете да комбинирате къща за куче, цветя, храсти, детски пясъчник, алпинеуми, беседки за лятото, хранилки за птици, летни градини, различни стари мебели и къщи за таралежи по начин, какъвто на вас ви допада. Така ще постигнете невероятни резултати без да давате много пари.

Старите мебели са чудесен вариант за освежаване на дворното пространство

Така например можете да използвате старите дивани, които се каните да изхвърлите. Можете да ги напълните с пръст и да поставите в тях различни видове цветя и храсти. Около тях можете да наредите мокри камъчета и да поставите детски пясъчници. По този начин децата ще се забавляват, а тези детски пясъчници цени ще станат атракция за двора ви и основно място в него. Друга опция пред вас са и стари и пробити варели и бидони, които държите в гаража си. Н е трудно да ги превърнете в чудесна саксия за цветя и храсти. Можете дори да поиграете с децата и да нарисувате нещо върху тях. Около тях можете да направите алпинеум или пък терариум за костенурки. Също опция около старите варели е да засадите малки дръвчета или пък да сложите хранилки за кокошки, ако разполагате с такива.

В случай, че разполагате с домашни животни или добитък и ви е страх от набези на грабливи животни, то можете да поставите капан за белки, като го замаскирате със зеленина по ваш избор. Така ще постигнете ефект на опазване на животните ви, но никой няма да знае, че сте сложили капани за животни.

No Comments

Post a Comment