Жилото | Плановата смяна на щрангове
51285
single,single-post,postid-51285,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Плановата смяна на щрангове

При ремонт в жилището обикновено се планира и смяна на щрангове, ако това не е направено във входаа. Тази смяна може да се налжи в апартамента и при промяна назначението на различните помещения. Понякога се оказва, че кухнята не е на подходящото място и вие решавате да направите всичко според вашите нужди.

Започва се със смяна на щранговете, както и местоположението на цялата водопроводна и канализационна системи. Това е много работа, но когато крайната цел е важна за вас си заслужава. За да бъде ремонтът ви качествене добре е да потърсите професионална помощ. В интернет ще откриете много фирми за ВиК услуги, а може и ваши приятели да ви посочат изпълнител. В този случай вие сте независими от останалите собственици. Трябва само да предупредите домоуправителя за датата на ремонта, за да бъде спряна водата. Освен това да помолите съседите над вас да не ползват канализацията.

За да се справите бързо със смяната на тръбите е добре всичко да бъде готово като се започне от плана за разположение на всеки елемент и се стигне до оразмеряване на тръбите. Трябва да се закупят тръби, съединения, муфи, уплътнители, кранове. За всичко това най-добра информация ще получите от професионалист. Ако ползвате услуга на фирма, най-добре е да се закупят всички необходими материали с нейн представител. Обикновено се ползват полипропиленови тръби и съответните части за оформянане на тръбопровода.

Най-трудната част от смяната на щранговете е отстраняването на старите тръби, ако сте в стара жилищна кооперация. Проблемът е в това, че старите тръби са корозирали и могат да се счупят в непредвидено място. Отстраняването им трябва да стане много внимателно като се запази част от горната и долна част на щранга, за да се свърже новата тръба с главния щранг. Когато разместването на тръбопроводите се прави в ново жилище, то щранговете са нови и тази смяна не се налага, а само се поставят тръбите на новото им място за да се осигури дейността на новото помещение.

Смяната на щрангове е необходимо да се направи от професионалист, защото само малък пропуск може да ви донесе големи неприятности, които може да са свързани не само с материални разходи, но и с разправии със съседите.

No Comments

Post a Comment