Жилото | Мястото на ъгловите спални и легла в съвременния интериор
51104
single,single-post,postid-51104,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Мястото на ъгловите спални и легла в съвременния интериор

Благодарение на старанието и умението на проектантите все по-често се изграждат жилища с нестандартно планиране. Хармоничното разположение на мебелите позволява ефективно да се използва такава площ. Собствениците на тези интересни стаи харесват използването, например, на ъглови спални, които по нов начин позволяват да се организира пространството. Краткото разглеждане на този вариант ще помогне да се разбере до колко е практичен и как да се изберат подходящите мебели.

Ъгловите спални се отличават с това, че имат табла и страна. Има няколко различни конструкции на този вид мебели. Вариантите на направа им са различни – високи или ниски; меки или твърди; стационарни или сгъваеми; широки или тесни. Височината може да бъде различна, което позволява да се избере подходящия модел за съответната стая. Височината на таблата позволява да се оформи зона в пространството, което предава на стаята особено интересен дизайн. Избрани в светъл нюанс такива модели изглеждат чудесно.

Меки или твърди модели, направени от дърво или с мека плюшена обвивка – изборът е на клиента. Меката тапицерия повишава звукоизолацията, което е добре за спокойния сън. Класическите ъглови спални са изработени от плътни табла и страна. Съвременните производители предлагат и нестандартни модели с изрязани страни. Много ефектно изглеждат фигурално оформените табла и страна – конструкцията изглежда лека и въздушна. Към някои модели има приложено нощно шкафче, за да се ползва за най-необходимите вещи.

Освен това предлаганите модели ъглови спални и легла могат да са правоъгълни или извити. Изборът зависи от стила в жилището. Поддръжниците на минимализма или на хай-тек ще предпочитат строгите прави линии. За източния колорит ще са подходящи тези легла с извити и сложни форми.

Както за всички легла и тук е най-важното комфорта, който създават. Колко удобно ще бъде лежането върху ъглови спални или легла зависи от основата. За плътната основа се използва шперплат или дърво. Основен недостатък на този вариант е лошата вентилация на матрака. Ортопедите не препоръчат постоянно да се спи на равна повърхност. За направата на решетъчна основа се използват много дървени летви, което осигурява свободно движение на въздуха. За опорно-двигателния апарат този вариант е полезен. Той равномерно разпределя натоварването и позволява тялото максимално да се отпусне. Трябва да се знае, че даже много качествените рамки понякога се чупят, но заменянето им не представлява трудност.

No Comments

Post a Comment