Жилото | Козирки над врати – технология
51041
single,single-post,postid-51041,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Козирки над врати – технология

Козирките са с неограничени възможности за дизайна. Разбира се, основната им цел е да защитават от валежи и до някаква степен от слънчевите лъчи, но за екстериора това е един много важен елемент.

Благодарение на това, че за тяхната направа могат да се използват различни материали има възможност да се променя не само външния им вид, но и тяхната цена.

При проектиране на навеса трябва да се знае, че това не е навес за кола, а за врата и размерите са много по-малки. Над вратата ще се покрива само нейното крило или връхната част, а над балкон – колкото пода (плочата) или няколко сантиметра повече.

Тъй като козирките над вратите или балконите могат да бъдат направени от различни материали, то и инструментите, необходими за тяхното монтиране, се различават, но не значително.

Конструкцията се закрепва за стената, което задължително изисква перфоратор или електрическа дрелка с ударна функция.

За направата на покрива са необходими инструменти за рязане на съответния материал.

За изграждане на рамката за покрива ще бъдат необходими различни инструменти за рязане, заваряне.

Козирките над входните врати и балконите се делят на два вида – прави и огънати (извити). От това зависи и избора на материала за тяхната направа, както и подходящата носеща конструкция.

За извитите конструкции може да се ползва поликарбонат. Обикновено се използват монолитни листи, тъй като от клетъчния няма нужда, защото той е подходящ при нужда от затопляне.

Преди да се говори как ще се направи съответния навес, е необходимо да се определи най-подходящия вид.

Конфигурацията на козирките се определя не само от дизайна на екстериора, но и от техническите възможности.

Крепежните елементи се определят от вида на покривния материал. Когато покривния материал е цветен, желателно е да се използват болтове и винтове в същия цвят.

Носещата дървена конструкция е подходяща само за прави навеси над вратите. Тя е най-евтина, но за да бъде достатъчно дълго надеждна, трябва да се обработи със специални лакове.

При избор на козирки над входовете е важно да се обърне внимание на архитектурата на сградата, покривния материал на покрива, а ако става въпрос за балкон – стила на цялата сграда.

Безусловно, професионалистите най-добре и най-бързо могат да се справят с навесите, независимо от вида на материала. Ако въпроса не се свежда до икономия на средства, добре е да се обърнете към професионалист.

No Comments

Post a Comment