Жилото | Как да се подобри акустиката
51096
single,single-post,postid-51096,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Как да се подобри акустиката

Като правило за да се създаде добра акустика в едно или друго помещение се налага да се намали отразяването на звука в него. Ако такива действия като разместване на мебели и добавяне на меки повърхности не помагат, могат да се използват различни звукоизолиращи материали. Например, за намаляване на ехото в помещението могат да се използват звукопоглъщащи панели от акустична пяна или минерална вата като по-изгоден бюджетен вариант. Количеството на използваните панели зависи от това до колко се постига оптимална акустика.

Заглушаването на стаята с помощта на разнообразни средства е необходимо да става с мярка. Звукът, лишен напълно от ехо, често се описва като безжизнен. Човешкото ухо е привикнало към нормалното отразяване на звука, което прави звученето по-приятно. Живущите в многоетажни жилищни сгради не само се сблъскват, а и страдат от различните неприятни шумове в собственото жилище. Шумни съседи, лаещи кучета, оживена улица, безкраен строеж в съседство – всичко това съществено може да влоши емоционалното здраве. Спасение от всичко това са съвременните звукопоглъщащи панели за създаване на акустичен комфорт.

Акустичните панели са изолационен материал, който поглъща звука или намалява скоростта на неговото разпространяване в помещението. Трябва да се знае, че тези панели са направени за шумопоглъщане, а не на пълно звукоизолиране. Съвременният строителен пазар предлага огромно количество материали, които могат да се справят с всякакви нежелани шумове и да създадат приятна акустика в помещението. Най-разпространени са тези от дървесина, акустична пяна, текстил и всички са с възможност за лесно монтиране.

Всички тези материали, всяка добра акустика са необходими за всички, които са имали щастието да съжителстват с шумни съседи, които имат добре лаещи кучета или достатъчно плачещо дете. Или може да се наложи звукоизолация и заради самите вас – слушате висока музика, а старата баба не чува добре своя сериал и е увеличила до последно телевизора.

Не трябва да забравяте да създадете подходяща акустика и в детската стая. Детето се нуждае от тишина, за да расте спокойно. Това ще допринесе и детския шум да не достига до съседите и да си спестите съседските спорове. Акустичните панели решават проблема и с шума от улицата, а освен това допринасят и за топлоизолация на помещението.

No Comments

Post a Comment