Жилото | Как да изкъртим плочките в нашия дом правилно
За да нямате главоболия с къртенето на плочките в банята, следвайте простите съвети описани в тази статия.
51148
single,single-post,postid-51148,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
къртене на плочки

Как да изкъртим плочките в нашия дом правилно

Ремонта на мокрото помещение, коридор, лекарския кабинет или друго помещение, в което има плочки изисква професионална намеса.Много от имат практика да лепят новия фаянс върху старите плочки, но това не се препоръчва от специалните, тъй като по този начин се намалява площта на помещението. Другата причина е във факта, че монтажа плочка върху плочка не е от най-ефективния и е нормално след време новите плочки да започнат да се отлепят. Затова при предстоящ ремонт първо отстранете старите плочки. Не са малко инструментите, които ще са ви нужни за тази цел. Освен това риска от нараняване се повишава многократно от самото къртене и неконтролирано събаряне на старите облицовки по стените и пода. Затова наемете бригада или фирма за къртене на плочки като така не само получавате тяхното отстраняване, но то е придружено от почистване и извозване на строителните отпадъци.

 

Работата на пръв поглед може да изглежда елементарна, но едва когато започнете сами да сваляте фаянса от стените ще разберете ,че това не е за всеки. Професионалното къртене на плочки е предпоставка за създаване на основа, която да е достатъчно ефективна за поставянето на новите. Затова не подценявайте свалянето им, а се доверете на професионалисти, които имат опита и уменията да го направят бързо, чисто и експертно. Така не само ще си спестите пари, но и доста нерви, както и травми. Ако не знаете има различни начини за къртенето на плочки в зависимост от техния размер и вид. Само професионалната намеса на къртачи ще спомогне да разчистите терена и да го подготвите по най-добрия начин за следващите майстори, които да налепят новите ви плочки. Къртенето не е свързано с използването на къртач и чук за събарянето на залепените плочки. То изисква подходяща екипировка и умения, а с такива разполагат компетентните и обучени работници.

No Comments

Post a Comment