Жилото | За Нас
45
page,page-id-45,page-template-default,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

КРЕДО

 

“Жилото” е коментарно-аналитично новинарско издание от нов тип.

“Жилото” съществува, за да е алтернатива на изтощените от 20-годишния си преход към пазарна икономика “утвърдени” български медии.

“Жилото” няма за цел да съди или да осъжда; да разделя или разединява обществото

“Жилото” и журналистите, които стоят зад него, отстояват истината и смятат за приоритет важността в информацията.

“Жилото” вярва, че съвременното демократично общество в България заслужава медии, които да защитават идеала на свободното слово в интерес на българските граждани.

Журналистите зад “Жилото” не са се поддавали, не се поддават и няма да се поддадат на външен натиск от обладаващите страната ни олигархични кръгове.

“Жилото” е имунизирано срещу автоцензурата, към която съвременните български медии са особено податливи.

“Жилото” ще публикува авторски анализи, коментари и мнения, дело на някои от най-успелите съвременни български журналисти.

По обективни причини, заради изобилната “свобода на словото” в България, част от авторите на “Жилото” не могат да ползват истинските си имена. По още по-обективни причини – поради факта, че е останала журналистическата и приятелска солидарност, решихме да използваме прякори.

Вероятно в началото това ще ви накара да се съмнявате дали не сме нечия “собственост”, но ще се убедите, че макар и видимо “непрозрачни” (доста модерна дума за медиите напоследък), ще бъдем по-честни с вас от мнозина, чиито имена знаете.

“Жилото” възнамерява да се развива всяка седмица, за да е в крак с времето.

“Жилото” е тук, за да остане!

Бъдете информирани! Никой не може да ви отнеме това право!