Жилото | Животът по време на бременност
51115
single,single-post,postid-51115,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Животът по време на бременност

Ако попитате наскоро родила жена кога планира следващото дете, то много от тях ще кажат, че могат скоро да родят, но… Жените твърдят, че не се страхуват от процеса на раждане, а от деветте месеца бременност. Действително времето на бременност е много сложно и тревожно, но това не е продължително заболяване. Безусловно, образът на бременната жена не губи своята красота. Бъдещата майка продължава да работи, да се среща с приятели, да се забавлява, танцува, пътува и не се отказва от своите любими занимания.

Има няколко съвета, спазването на които ще предотврати много проблеми по време на бременност, а освен това ще направят новото състояние на организма много приятно. Бъдещата майка трябва да се вслушва в себе си и в чаканото бебе. Появили са се киселини в стомаха от някои продукти –да, възможно е и трябва да се откажете от тях. Вие винаги сте се движили по стълбите пеш, но сега това не е по силите ви. Разбира се, от такова натоварване трябва да се откажете и да ползвате асансьор.

Бременността е удивителна, тя е мистично състояние. Самата природа подсказва на жената какво необходимо на нейното дете. Трябва само да се научите внимателно да слушате своя организъм.

Хранете се правилно. Сега е времето да си спомните поговорката, че ние сме това, което ядем. Разбира се, не трябва сляпо да се следват желанията на организма. Възможно е да ви се прияде чипс, а после да се нуждаете от газирана вода. Естествено, че това е вредно и не трябва да се допуска. Балансираното хранене на бременната жена е задължително условие, за друго и неможе да се помисли. Витамините не трябва да се забравят.

Почивката е много важна за правилното развитие на бебето. Съвременният човек трудно може да си позволи почивка, но бременната жена трябва непременно да планира своя ден така, че колкото е възможно повече време да почива. И още повече, че в ранните месеци на бременност жената я обхваща сънливост и апатия. Не е задължително просто да лежите на дивана, а си правете разходка на чист въздух, посещение на театър или изложения – това вече е почивка. Да се стремите да прекарвате повече време на тишина, в приятна обстановка.

No Comments

Post a Comment