Жилото | Дървена дограма – плюсове и минуси
51195
single,single-post,postid-51195,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Дървена дограма – плюсове и минуси

За никого не е тайна, че в миналото дървената дограма жънеше големи успехи. Това не е се случваше случайно, тъй като прозорците от дърво осигуряваха естетически издържана визия на апартаментите и къщите, както и на офиси, училища, институции и други видове сгради. Друг е въпросът, дали дървените рамки се правеха качествено, или просто бяха поредната даденост.

Плюсове на дограмата от дърво
В наши дни използването на дървена дограма за дома или работното място е лукс, който малцина могат да си позволят. Дървените прозорци са скъпи, защото се правят от най-здравите видове дърво и в същото време се прилага специална технология за издръжливост и дълготрайност. Има хора, които твърдят, че ПВЦ и алуминиевата дограма са по-добрите решения, но дали е така?

Ако се вгледаме в по-луксозните къщи и вили ще забележим, че всички те се доверяват на качествена дървена дограма. Това е така, защото собствениците искат да постигнат уникален екстериорен и интериорен дизайн, с който да впечатлят всички съгледвачи на дадения обект.

За никого не е тайна, че дървото осигурява надеждна топло и звукоизолация. В добавка към тези негови свойства ще споменем и страхотния му външен вид, от който се носи дъх на природа. Не виждаме какво повече може да иска потребителя от прозорците за дома, вилата или офиса си.

Минуси на дограмата от дърво
Ясно е, че дървената дограма е най-скъпа от съществуващите видове. Това се дължи на нейните огромни качества, за които отворихме дума по-горе в статията. Друг минус е нейната трудна поддръжка, която може да изиска от потребителя периодично лакиране или боядисване. Ако се замислим това са “бели кахъри“, тъй като всеки решил да използва дървени прозорци знае цената и задълженията си. Разбира се, трябваше да споменем и минусите, за да бъдем коректни докрай.

В обобщение
Да, дървената дограма е добро решение, което ще донесе наслада за окото на стопаните на различни видове обекти. Функционалността, която се изразява в топло и звукоизолационните свойства също не е за пренебрегване, така че не отписвайте дървените прозорци в наши дни.

No Comments

Post a Comment