Жилото | Деца на яхти
51087
single,single-post,postid-51087,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Деца на яхти

Някои хора обичат да пътуват с яхти голяма част от годината, а на други им се налага за да си вършат работата. Каквато и да е причината със семействата са винаги и децата. Социализацията – това е едно от фундаменталните съмнения на една част от хората, свързана с домашното обучение на децата. Те си казват, че детето, отделено от колектива не може да се включи нормално в социалния живот. А когато е отведено и на плавателен съд сред открито море това е наистина лошо – детето расте диво.

Балсам за душата на скептиците – да, всичко така ще бъде, но има едно ако:
– ако се пътува непрекъснато в океана и се спира на пристанища само за вода и храна;
– имате само едно дете;
– вашето море се намира далече от населени места и живи хора;
– нямате телефон, таблет, лаптоп, скайп и … изобщо нищо друго, освен компас и кормило;
– вие не знаете нищо за света и не обичате хората.

Голяма част от семействата, чиято основна част от живота преминава на яхти, се намират в много посещавани морета. При това, всъщност круизите са предимно през лятото. През зимата е трудно да се срещат постоянно пребиваващи яхти в морета и океани. Те стоят на зимуване основно в обитаващи яхтени пристанища, където има много хора, кафе, ресторанти, магазини, детски градини, училища. В този случай живота на яхтеното дете се отличава от обикновеното по това, че къщата му е закотвена на понтон, а връстниците му говорят друг език.

През лятото семейства с деца се срещат практически на всяка марина и на много места за закрепване. В условията на ограниченото време децата се виждат с приятели, запознават се и са приятели за кратко време, а после на други места и си пишат в интернет.

Такъв е живота на децата на яхтите във всички краища на света. На пристанищата и населените места комуникацията между чужденци и местни жители допринася за премахването на езиковите бариери. Големият минус от такъв живот на яхти е очевиден – приятелите и роднините са достъпни само по интернет и, благодаря, че го има. При отсъствие на връстници децата лесно влизат в контакт с големите и са щастливи от своето общуване.

No Comments

Post a Comment