Жилото | Какво още трябва да знаем за трапезната вода
51171
single,single-post,postid-51171,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Какво още трябва да знаем за трапезната вода

Прието е, че трапезната вода е изворна и идва от дълбоките земни пластове. Съвременните технологии и технически средства позволяват да се пречисти и предложи като трапезна дори водата от ежедневния водопровод. Добре пречистена питейната вода е безопасна за здравето. Пречистването на водата от естествените водоизточници се извършва с филтриране(обратна осмоза) и обогатяване с озон, сребро, йод.

Така пречистената вода се предлага бутилирана на пазара. Клиентите могат да избират вида на предпочитаната вода според своите вкусови качества, необходимост за здравето им, както и според производителя. Големите и утвърдени производители прилагат нови технологии, нови технологични линии в оборудването с една единствена цел – да предложат желаната трапезна вода. Предлаганата за пиене вода е с ниско съдържание на минерали, а тази, която е получена от пречистване на водата от водопровода се обогатява допълнително с нужните минимални количества микро- и макроелементи.

Минералната вода е с определен състав от микро- и макроелементи в зависимост от мястото на извора. Нейното ползване е добре да става само с предписанията на лекаря, защото различните елементи оказват различно влияние върху организма на човека. Минералната вода може да има положително влияние за някои заболявания, но за други да бъде противопоказна. Поради тази причина за ежедневна употреба се препоръча трапезната вода.

На всеки е известно колко важна е ролята на вода за нашето здраве и за това не трябва да се допуска обезводняване на организма – минимум 2,5 литра вода са необходими на ден за човешкото тяло. Препоръчително е деня да започва с чаша вода, която да компенсира загубата по време на сън. Филтрираната и обогатена с озон вода е не само безопасна, но и полезна. Тя насища организма допълнително с кислород, който е отговорен за нормалната работа на мозъка и белите дробове.

При покупка на бутилирана трапезна вода прочетете етикета. На този етикет трябва да е отразено съдържанието на микро- и макроелементи, производител и за какво е предназначена предлаганата вода. Не забравяйте да погледнете и срока на годност, защото пластмасовите бутилки не са толкова безопасни и това налага ползването на трапезната водата преди изтичане срока на годност. Бутилките от водата не трябва да се използват повече за питейна вода.

No Comments

Post a Comment