Жилото | Видове столчета за хранене и за какво трябва да внимавате?
51216
single,single-post,postid-51216,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
stolcheta-za-hranene-jiloto-bg

Видове столчета за хранене и за какво трябва да внимавате?

Когато мъничето ви е достатъчно голямо да седи само и да яде твърда храна, то вече съвсем спокойно може да го поставяте на столче за хранене. С него ще осигурите безопасност на детето ви, докато то експериментира с вкусове и текстури. Столчетата за хранене се предлагат в голямо разнообразие от стилове и цени. Добре е да се спрете на модел, който лесно се почиства, да бъде достатъчно здрав и стабилен, за да издържи няколко години ежедневна употреба. Вашето дете може да използва столчето до 2 или 3 години. В зависимост от вашия бюджет, може да избирате от различни модели, като тук ви представяме най-разпространените видове столчета за хранене и едни от най-важните характеристики, за които трябва да се оглеждате.

Традиционни столове
Когато споменете столче за хранене, повечето хора си представят именно традиционните видове. Те може да са направени от метал, пластмаса, дърво или комбинация от тях. Традиционните столове не предлагат някои удобства, които ще откриете в съвременните столове. Те не могат да бъдат сгънати за съхранение и са предназначени да бъдат поставени в определено място в дома ви. Този вид столове са добър вариант за хора с по-ограничен бюджет.

Висококачествени столове с пълна функционалност
Те имат всички характеристики на традиционните модели плюс екстри, като тапицирани седалки, колела, подвижни тави, както и капаци, които могат да се мият, и регулируема височина на седалката. Някои модели пък предлагат и трансформирането в детско столче с масичка, на която след време детето ви може освен да се храни или да рисува, пише.

Преносими столчета за хранене
Ако сте ограничени в пространството, този вид столчета е точно за вас. Те се прикрепят към масата или трапезен стол. По този начин може да се освободи пространство в тесни помещения и в повечето случаи, тези модели струват по-малко от стандартните столове. И тъй като те са преносими, те са полезни за ресторанти, когато ходите на гости при някой роднина, както и за пътуване.

За какво трябва да оглеждате при покупката на столче за хранене?

Тип: Това варира в зависимост от вашия вкус и нужди, както и от това дали имате достатъчно пространство в дома си.

Масичка: Най-удобната опция е тази, при която масичката може да се откача лесно, за да се измие добре, след хранене. Столовете с подвижни масички са по-гъвкави и компактни

Гъвкавост: Както вече споменахме, някои столчета за хранене се превръщат в детски стол с масичка, която детето ви може да използва, когато порасне

Регулиране: Регулирането на височината на стола, както и различните степени на самата облегалка също са много важни фактори. С регулирането на височината, може да нагодите столчето, за да ви е удобно, когато хранете детето си. А пък местенето на облегалката в различни степени ще зависи от това колко е голямо детето.

Комфорт: Подплатените седалки ще осигурят удобство на бебето ви. Поставката за крака също е хубава функция, особено когато детето е вече малко по-голямо.

Предпазни колани: Столчето за хранене трябва да има 5 или 3-точков колан, за да предпази детето от изправяне или изплъзване.

Колела: Те правят лесно преместването на столчето от една стая в друга. Уверете се, че колелата се заключват, за да се предотврати случайно завиване.

В онлайн магазин bebeland.net ще откриете от всеки вид столче за хранене, които със сигурност ще осигурят удобство на детето ви, както и на вас самите, докато се наслаждавате на първите хапки на съкровището ви.

No Comments

Post a Comment